Vanliga misstag när man flyttar – så undviker du dem


Att flytta är inte alltid det enklaste. För när man väl har kontraktet klart för den nya bostaden man så länge letat efter så slår verkligheten till. Helt plötsligt ska man också börja planera för själva flytten och allt som kommer med det. Det är också här som många skapar sig en hel del besvär i onödan. För dig som därför vill bli lite vassare på att flytta och göra det i ett svep tar vi nu upp de vanligaste misstaget man begår när man flyttar – och hur du undviker dom.

Anlita flyttfirma – en prisvärd besparing

Det första misstaget många gör är att direkt börja nå ut till kompisar, svärföräldrar och alla möjliga människor i ens närhet om flytthjälp. Men låt oss vara ärlig med det faktum att ingen gillar att hjälpa någon att flytta. Har en kompis en gång hjälp en flytta så står man nästan i en evig skuld till honom eller henne kan man känna.

Bortsett från den sociala biten så kan det dessutom lätt bli tungt och jobbigt att behöva flytta alla möbler själv. Det är dessutom inte ovanligt att man behöver hyra ett släp eller större bil av modell van eller skåpbil för att få plats med allt. Pengarna börjar med andra ord ticka på väldigt snabbt även om man själv flyttar alla möbler. Spara dig därför det besväret genom att anlita flyttfirma i tid.

Flytta tips och trix – tre smarta punkter

Det är dock inte bara anlita flyttfirma som kan göra det smidigt. Det finns många andra tips för att flytta som är värt mycket. Spana in punkterna nedan för några smarta tips.

  • Skapa ett inventarie över dina ägodelar och möbler. Att gå runt och skriva ner exakt vilka möbler man har kan låta knasigt. Men när man väl börjar flytta inser man hur himla mycket grejer man faktiskt äger. Att skriva ner alla dessa för att sen bocka av kan bespara en mycket tid. Då kan man också återvända till inventarielistan när man packar upp för att snabbt lokalisera prylar.
  • Anlita flytthjälp i tid. Det är viktigt med en god framförhållning när man ska flytta för att kunna koordinera allt ifrån bemanning, storlek på flyttbilen och prisofferter. Att inte vara ute i sista minuten besparar dig enkelt pengar, vilket leder oss till nästa punkt.
  • Offert flyttfirma. Att samla offerter från flertalet olika flyttfirmor kan vara ett utmärkt sätt att fixa sig en billig flytthjälp på. Det finns gott om siter på nätet där du kan jämföra priser.

Med ovanstående punkter i beaktning så kommer du direkt ligga i spåret av fördel inför din flytt. Allt för många stressar i onödan och det slutar med att man hyr flyttbil till vansinnespriser eller får en alldeles för dyr flytthjälp på halsen.

Som du märker så finns det alltså en hel del att tänka på inför flytt – och detta är bara början. Fast lyckligtvis leder en välplanerad flytt alltid till någonting gott. Nämligen ett nytt hem som är organiserat från början. Så ta tillvara på det!

Senaste