Hur får jag in min stora soffa i lägenheten


Soffa flytt

Efter veckor av förberedelser och en dag eller mer av intensiv fysisk arbetskraft,. Du är nästan allt flyttat in. Stå rak, soldat, och andas in den söta, söta doften av kartong. För det luktar seger.Flytta soffa

Men, det finns ett stort problem. I din iver att packa upp din gamla plats, kanske du har överskattat bredden på din nya dörr. Nu har din gamla soffan passar inte. Vad är en utmattad och frustrerad person att göra?

Men, i livet och i rörelse, vad du behöver och vad du får är oftast två helt olika saker. Om du befinner dig med en soffa som inte kommer, oavsett hur du vrider och vänder det, passa genom ytterdörren, har du några val, ingen av dem särskilt önskvärd.

Först kan du vara kreativ. Tog du bort luckan gångjärnen? Kan du ta bort benen från soffan? Finns det ett annat sätt in i huset? Kanske ett stort fönster som du kan hissa möbeln igenom? Det kommer inte bli kul, men det slår behöva lämna soffan utanför eller i lobbyn hela natten.

 Om du provat alla trick du kan tänka på och det finns fortfarande inget sätt att få möbler i, ringer en expert. Flyttar företag har ofta tips och tricks som de kan förmedla. År 2007 skrev New York Times en berättelse om en man som kallas Dr Soffa, som hjälper människor att få sina soffor över tröskeln. Den goda doktorn och hans glada personal tar isär soffan (inklusive klädseln) och sedan lägga tillbaka det tillsammans när det är genom dörröppningen.

 Om du har provat alternativa entrépunkter och du har provat att prata med experter och ingenting fungerar, kan det vara dags att ge upp. Vifta med vita flaggan, publicera en annons på Craigslist, och göras med det. Du kommer inte få mycket pengar, men du kommer att bli av i soffan och har lärt sig en värdefull läxa: Mät alltid innan du flyttar.

 

Senaste